13 Ekim 2016 Perşembe

Bowling Alley Savaşı


Bu tank Kore Savaşı'nda kullanılan bir T-34/85. Amerikalıların "Bowling Alley" dedikleri bir bölgede etkisiz hale getirilmiş. 3 tane T-34 ve bir tane Su-76 vadide bulunan yol üzerinde ilerlerken Amerikan 27th Infantry Fox Company tarafından pusuya düşürülüyorlar. En önde ilerlerken M-26 Pershing tarafından sürücü yaralayacak şekilde vuruluyor. Sonrasında bu tanka bir tane de bazuka isabet ediyor. 2. sırada yer alan T-34 ise o zamanlarda yeni kullanıma giren 3.5 inç süper bazuka kullanan Frank Schiavone tarafından makineli tüfek operatörünün olduğu kısımdan vuruluyor. Bu isabet sonrasında 2. tank ekibi tankı terk ediyor ve kaçarken öldürülüyorlar. Pershing 2. tankı o halde bırakmıyor ve iki defa ateş ediyor ama sadece bir tanesi isabet ederek 2. T-34'ü yan tarafından vuruyor. Gruptaki 3. tank Su-76 ise yine aynı Pershing'in 4. atışı ile vuruluyor. Bu pusu sırasında Amerikalılara sadece bu Su-76 ateş edebiliyor. Attığı mermi yerden sekerek kimseye isabet etmeden ıska geçiyor. Pershing bu esnada 5 defa daha ateş ediyor ama yine de 4. T-34/85 geri geri giderek pusunun kurulduğu vadiden kaçmayı başarıyor. 

Bowling Alley:


Amerikalılar bu T-34'lerden kullanılabilir durumda olan 2. tankı hareket ettirmek istiyor ama başaramıyorlar. Sonrasında yok etmek istendiğinde tankın çekileceği ve inceleneceği gerekçesi ile izin verilmiyor ve tekrar düşman eline geçip kullanılma tehlikesine karşı Amerikan askerleri namlusunu taş ile dolduruyorlar. Böylece birisi ateş etmek isterse geri tepmesini amaçlıyorlar. Her iki tankı da yok eden 27th Infantry Fox Co. tankların üzerine bu anı ölümsüzleştiren mesajı yazıyorlar ve bu şekilde fotoğraflıyorlar.

2. sıradaki tankın sağ taraftan çekilmiş resmi:


Bu tank daha sonra çekilmek istendiğinden yerinden oynatıldığı anda sağ tarafından paletlerinde altında bir patlama oluyor. Bu patlamanın nedeni orada yer alan bir mayın. Patlama sonuca 7 Amerikan askeri yaralanıyor. Tank paletinin parçalanması üzerine orada bırakılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder